"Masa musculara strategica pentru un corp musculos si suplu, fara sa devii sclavul salii sau al bucatariei"
secretele masei musculare

Am mancat crocodil si cangur (cu POZE)

crocodili

FACT: carnea de crocodil si cea de cangur sunt DE-LI-CIOA-SEE..yumm yumm..

Stii ca sunt in Australia..

Si mai stii ca sunt genul care ar incerca orice, macar o data in viata..

Asa ca am zis sa adaug la lista de mancaruri ciudate pe care le-am incercat (pe langa broaste, caluti de mare, caine, camila si alte ciudatenii), carnea de crocodil si cea de cangur..

Si bine am facut..

Ambele tipuri de carne, printre cele mai bune pe care le-am incercat..

Proteina de calitate, gust bun, putina grasime..

As putea sa ma obisnuiesc cu asta..

Azi, dupa ce am fost la sala, ma tot gandeam ce sa mananc de pranz..In oraselul unde stau sunt cateva restaurante decente, dar parca vroiam altceva..Si mi-am adus aminte ca am vazut in supermarket fillet de crocodil si kangaroo steaks..Si cum hotelul la care stau are un gratar excelent pe terasa din fata, combinatia a fost perfecta..

fillet de crocodil

kangaroo steaks

Buun..Am facut aprovizionarea, si acum? De unde sa stiu eu cum se barbecuieste cangurul si crocodilul? Vezi, pentru asta s-a inventat google..Hai sa vedem ce ne zice:

“Carnea de cangur este folosita de unele dintre cele mai bune restaurante din lume, datorita calitatii foarte bune si gustului unic. Carnea de cangur este foarte saraca in grasimi (sub 2% – mai putin decat alte tipuri de carne rosie), si e bogata in proteina si fier – deci e foarte sanatoasa.

Datorita continutului scazut de grasime, carnea de cangur trebuie gatita cu atentie. Grasimea contine multa apa, deci carne precum cea de vita (care e mai bogata in grasimi), poate fi gatita mai intens. Carnea de cangur are foarte putina grasime, si se poate usca usor in timpul gatitului.

carne de cangur

Trebuie sa te asiguri ca gratarul e bine incins inainte sa pui carnea. Dupa ce ai pus-o, trebuie sa o intorci rapid (30 secunde), ca sa se rumeneasca pe ambele parti si sa impiedici pierderea apei.”

Ok, cangurul ca cangurul (scuzati cacofonia)..Dar rilu-rilu-crocodilu’?

“Carnea de crocodil a devenit foarte populara in intreaga lume. Este o carne alba, suculenta, cu un gust unic si delicios. Carnea de crocodil e saraca in grasimi (mai putin de 1%) si bogata in proteina. Poate fi gatita in acelasi mod ca puiul sau carnea de porc.

carne de crocodil

Carnea de crocodil e usor de gatit. Trebuie gatita in jur de 2 minute pe fiecare parte, medium rare. Nu trebuie preparata cu prea multe ingrediente (3 sunt suficiente). Poti adauga suc de lamaie, usturoi, sare si piper, chilli. Ai grija sa nu o prajesti prea tare..

“Inarmat” cu noile cunostinte, am incins gratarul..Deh, romanul..Daca nu face el un gratar, nu se simte bine..

la gratar de cangur si crocodil

gratar de cangur si crocodil

Mmmm..Pacat ca nu poti sa simti mirosul..Demential, o nebunie..

Hai sa iti arat si rezultatul final:

friptura cangur si crocodil

Concluzia? Daca ai vreodata ocazia sa incerci cangur sau crocodil, NU O RATA. O sa ramai surprins. Pe langa faptul ca ambele sunt surse excelente de proteina slaba, care o sa te ajute sa pui masa musculara fara grasime, sunt absolut delicioase..

"Sharing is caring - da mai departe! "

Comentarii

  1. Andrei spune:

    Salut, In legatura cu articolul exercitii pentru biceps – Flexii cu bara, cel in care ai facut si un video.
    Am auzit ca exercitiul solicita coloana vertebrala.Exista posibilitatea sa-mi stopeze acest exercitiu cresterea ? (am 16 ani)
    Astept un raspuns. Multumesc

    • Bogdan spune:

      :) ))exercitiile cu greutati nuti stopeaza cresterea indiferent care sunt,pacat ca multa lumea studiaza fitness si culturism si multi uita de biologie,anatomie,istorie,tu trebuie sa iei niste carti de la biblioteca le citesti si apoi revi ok?

    • Bogdan spune:

      Andrei, o explicatie simpla la intrebarea ta ar putea fi faptul ca atunci cand inca esti in perioada de crestere, in general vorbind nu doar despre inaltime, o parte din energie(generalizat) se consuma prin antrenament si in loc sa te dezvolti la maxim, e posibil sa nu mai cresti la fel de mult pe cat daca ai fi inceput antrenamentele de forta mai tarziu. Vezi copilul ala de isi bate joc de el tacsu. In acelasi timp o problema majora apare in copilarie cand nu toti au avut o nutritie eficienta pentru o dezvoltare armonioasa, si toti doresc un corp frumos dar putini au baza pentru dezvoltarea fibrei.

  2. Gabriel spune:

    Cum sunt la gust ? Cu ce le asemeni?

  3. Andi spune:

    Ti-a mai ramas aia de om s-o incerci… :) )

  4. paul spune:

    Nu esti normal!

  5. Stan spune:

    Eu am mancat in Germania (Friedberger Anlage 1-3, 60314 Frankfurt am Main) carne de cangur… :) e super! Apropo, la acel restaurant se mananca relativ ieftin. deci cine se afla in Frankfurt il recomand. Site-ul restaurantului este http://www.shangrila-restaurant.de

  6. Alex spune:

    Foarte tare Stefane,esti barbat.Eu am mancat de chinchilla si tot asa este o carne foarte buna.Spor la treaba :) )

  7. andrei spune:

    Salut Bogdan,ma chinui de o doua saptamani sa dau de tine si nu reusesc deloc,mail-uri…mesaje pe facebook…..nada..

  8. andrei spune:

    pardon,am scris bogdan in loc de stefan….nu e problema…te-am botezat..sunt dator cu un miel :D

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* (optional)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CAUTA ARTICOL

Sa socializam !

Calendar evenimente sportive

Arhiva

Suntem FINALISTI !!!

Finalist roblogfest 2012

Allblogs

Bloguri, Bloggeri si Cititori

CC

Powered by Adonis Software
Copyright © 2011 HunkBody.ro. Toate drepturile rezervate.