FACT: carnea de crocodil si cea de cangur sunt DE-LI-CIOA-SEE..yumm yumm..
Stii ca sunt in Australia..
Si mai stii ca sunt genul care ar incerca orice, macar o data in viata..
Asa ca am zis sa adaug la lista de mancaruri ciudate pe care le-am incercat (pe langa broaste, caluti de mare, caine, camila si alte ciudatenii), carnea de crocodil si cea de cangur..
Si bine am facut..
Ambele tipuri de carne, printre cele mai bune pe care le-am incercat..
Proteina de calitate, gust bun, putina grasime..
As putea sa ma obisnuiesc cu asta..
Azi, dupa ce am fost la sala, ma tot gandeam ce sa mananc de pranz..In oraselul unde stau sunt cateva restaurante decente, dar parca vroiam altceva..Si mi-am adus aminte ca am vazut in supermarket fillet de crocodil si kangaroo steaks..Si cum hotelul la care stau are un gratar excelent pe terasa din fata, combinatia a fost perfecta..
Buun..Am facut aprovizionarea, si acum? De unde sa stiu eu cum se barbecuieste cangurul si crocodilul? Vezi, pentru asta s-a inventat google..Hai sa vedem ce ne zice:
“Carnea de cangur este folosita de unele dintre cele mai bune restaurante din lume, datorita calitatii foarte bune si gustului unic. Carnea de cangur este foarte saraca in grasimi (sub 2% – mai putin decat alte tipuri de carne rosie), si e bogata in proteina si fier – deci e foarte sanatoasa.
Datorita continutului scazut de grasime, carnea de cangur trebuie gatita cu atentie. Grasimea contine multa apa, deci carne precum cea de vita (care e mai bogata in grasimi), poate fi gatita mai intens. Carnea de cangur are foarte putina grasime, si se poate usca usor in timpul gatitului.
Trebuie sa te asiguri ca gratarul e bine incins inainte sa pui carnea. Dupa ce ai pus-o, trebuie sa o intorci rapid (30 secunde), ca sa se rumeneasca pe ambele parti si sa impiedici pierderea apei.”
Ok, cangurul ca cangurul (scuzati cacofonia)..Dar rilu-rilu-crocodilu’?
“Carnea de crocodil a devenit foarte populara in intreaga lume. Este o carne alba, suculenta, cu un gust unic si delicios. Carnea de crocodil e saraca in grasimi (mai putin de 1%) si bogata in proteina. Poate fi gatita in acelasi mod ca puiul sau carnea de porc.
Carnea de crocodil e usor de gatit. Trebuie gatita in jur de 2 minute pe fiecare parte, medium rare. Nu trebuie preparata cu prea multe ingrediente (3 sunt suficiente). Poti adauga suc de lamaie, usturoi, sare si piper, chilli. Ai grija sa nu o prajesti prea tare..
“Inarmat” cu noile cunostinte, am incins gratarul..Deh, romanul..Daca nu face el un gratar, nu se simte bine..
Mmmm..Pacat ca nu poti sa simti mirosul..Demential, o nebunie..
Hai sa iti arat si rezultatul final:
Concluzia? Daca ai vreodata ocazia sa incerci cangur sau crocodil, NU O RATA. O sa ramai surprins. Pe langa faptul ca ambele sunt surse excelente de proteina slaba, care o sa te ajute sa pui masa musculara fara grasime, sunt absolut delicioase..
Salut, In legatura cu articolul exercitii pentru biceps – Flexii cu bara, cel in care ai facut si un video.
Am auzit ca exercitiul solicita coloana vertebrala.Exista posibilitatea sa-mi stopeze acest exercitiu cresterea ? (am 16 ani)
Astept un raspuns. Multumesc
Andrei, o explicatie simpla la intrebarea ta ar putea fi faptul ca atunci cand inca esti in perioada de crestere, in general vorbind nu doar despre inaltime, o parte din energie(generalizat) se consuma prin antrenament si in loc sa te dezvolti la maxim, e posibil sa nu mai cresti la fel de mult pe cat daca ai fi inceput antrenamentele de forta mai tarziu. Vezi copilul ala de isi bate joc de el tacsu. In acelasi timp o problema majora apare in copilarie cand nu toti au avut o nutritie eficienta pentru o dezvoltare armonioasa, si toti doresc un corp frumos dar putini au baza pentru dezvoltarea fibrei.
cine isi bate joc de cine?
Micul Hercule http://goo.gl/LEH26
Cum sunt la gust ? Cu ce le asemeni?
Ti-a mai ramas aia de om s-o incerci…
)
Nu esti normal!
Eu am mancat in Germania (Friedberger Anlage 1-3, 60314 Frankfurt am Main) carne de cangur…
e super! Apropo, la acel restaurant se mananca relativ ieftin. deci cine se afla in Frankfurt il recomand. Site-ul restaurantului este http://www.shangrila-restaurant.de
Foarte tare Stefane,esti barbat.Eu am mancat de chinchilla si tot asa este o carne foarte buna.Spor la treaba
)
Salut Bogdan,ma chinui de o doua saptamani sa dau de tine si nu reusesc deloc,mail-uri…mesaje pe facebook…..nada..
pardon,am scris bogdan in loc de stefan….nu e problema…te-am botezat..sunt dator cu un miel