Pentru ca tot am avut interviul pe chinezu.eu, m-am gandit sa iti ofer o reteta de “mancare chinezeasca” care sa te ajute sa pui masa musculara.
E o reteta relativ simpla (poate fi lejer gatita chiar si de un barbat fara experienta in bucatarie..ahem ahem..eu).
Seamana cu “chinese food” din restaurante, doar ca e “home-made” si are mai multa proteina.
Reteta am primit-o pe mail de la Valentin, caruia trebuie sa ii acord tot creditul pentru aceasta delicatesa. Merci, Valentin.
Cand lucram in Korea, un prieten inginer francez avea o vorba despre chinezi, care mi-a placut si mi-a ramas in minte.
Zicea asa:
“Hommage a tous les chinois qui ne peuvent pas rire et voir en meme temps..”
“Un omagiu chinezilor, care nu pot sa rada si sa vada in acelasi timp” (pentru cei care n-ati facut franceza la scoala).
Si chiar asa e, merita tot respectul nostru pentru asta.
Pentru 4 porţii (4 persoane) ai nevoie de:
- 400 gr orez
- 600 gr piept de pui dezosat
- o pungă ciuperci congelate, aprox. 400 gr
- 100 gr seminţe de floarea-soarelui, decojite
- o ceapă mare, un ardei mare (preferabil roşu), usturoi (crud sau pulbere)
- sos de soia, o linguriţă de chili (opţional)
- un borcan bambus (opţional)
1.Se fierbe orezul, se scurge apoi de apă şi se pune deoparte.
2. Carnea de pui se taie în cubuleţe (după preferinţă, mai mari sau mai mici), se condimentează, se pune la prăjit până se rumeneşte, apoi se pune deoparte.
3. Se taie ceapa mărunt, ardeiul feliuţe şi se pun într-o tigaie cu puţin ulei împreună cu usturoiul tăiat felii sau pulbere (cantitativ, în funcţie de preferinţe) la foc mic. Se adaugă apoi bambusul, iar spre final seminţele.
4. Când consideri că sunt făcute/arată bine/prăjite ingredientele de la pasul 3, adaugi ciupercile congelate deasupra amestecului (probabil vei avea nevoie de o tigaie mai mare, să poată incorpora toate aceste ingrediente).
Prin dezgheţare, ciupercile eliberează o cantitate considerabilă de apă, care în combinaţie cu restul ingredientelor din tigaie formează un sos aromat. După ce se dezgheaţă complet, mai laşi puţin la fiert, apoi stingi focul. Dacă consideri că e prea mult sos, poţi să îl mai reduci din tigaie cu o lingură.
5. Adaugi 2-3 linguri de sos de soia şi o linguriţă de chili, după gust. Laşi puţin să se răcească compoziţia.
6. Într-o farfurie sau bol îţi pui orez, carne de pui prăjită şi sos cu legume şi condimente.
Cu aproximaţie, o porţie are cam 45 gr de proteine, 90 gr de carbohidraţi, 20 gr de grăsime, 850 de Kcal.
O masă de genul acesta este bună pentru câştigul de masă musculară, consumată post-antrenamant. Dacă vrei să slăbeşti, foloseşte beţişoare :p
Poftă bună!
multam
)
Nu m-am hotarat inca.
Salut stefan!Cate calorii ard intro ora de sprint?
Bogdan, in primul rand, e aproape imposibil sa faci o ora de sprint. Chiar daca ar fi posibil, nu ti-as recomanda de nici un fel.
pai nu la un antrenament la vreo 7-8 antrenamente in cateva saptamani.totusi cate ard?
In jur de 3000 – 3500!
wooowww
Hai merci, o sa fac reteta asta. Imediat dupa ce aleg berea care merge cu ea
)
Ca sa fii tot in zona aia, iti recomand TSINGTAO.
Pui cu ţelină Ingrediente: 300 g carne de pui, un albuş, două linguri cu amidon, o ţelină, un ardei iute, o jumătate de ceapă mică (sau un fir de ceapă verde), o linguriţă cu ghimbir tocat, o linguriţă rasă cu zahăr brun, o lingură cu vin de orez, sare. Mod de preparare: ţelina se taie în felii subţiri, ceapa în cubuleţe, ardeiul în bastonaşe, iar puiul în fâşii. Se amestecă toate într-un vas cu amidon, sare şi albuşul bătut uşor. Se pun bucăţile de carne de pui în wok şi se rumenesc. Apoi se scot şi se ţin la cald. În acelaşi vas se rumenesc ţelina, ardeiul iute, ghimbirul şi ceapa (se pot pune două linguri cu ulei). Peste legume se pun puiul rumenit, sare, zahăr şi vin. Se amestecă încontinuu câteva minute. Se serveşte cald, cu orez.
Suna bine, Rodrick. Multumim.
Foarte faina reteta…
nu stiam ce sa mananc ieftin si bun
o sa o incerc. App ce crezi despre Total Mass 4200 mi se pare prea bun … calitate/pret. Astept raspunsul tau
o sa iti mai caut retete
Salut, Razvan. Pofta mare cu reteta. Despre Total Mass (si toate suplimentele de tip “weight gainer”, am scris aici parerea mea:
http://hunkbody.ro/pudra-proteica-sau-weight-gainer-ce-sa-alegi/
Salut Stefan, eu ti’am vrut parerea ca si Calitate/cantitate/pret adica sa ii dai o nota pe o scara de la 1 la 10. uite aicea un link cu produsul
http://www.nutritech.hardbody.ro/proteine/Produse_pentru_masa_musculara/33/Total_Mass_4200.html
Mi’e mi se pare foarte bun in post-antrenament. Mai ales in comparatie cu alte produse care ma cam ard la buzunar.
Cheap and Good!
Pai calitatea nu as putea sa o recomand decat pentru produsele pe care le-am incercat personal. Si pe asta chiar nu l-am incercat.
Ok, mersi frumos
bun bun, astazi am facut reteta… astept cat mai multe retete