Nu e de mirare ca pieptul de pui e printre cele mai consumate alimente de catre cei care vor sa puna masa musculara sau sa dea jos grasime.
E o sursa de proteina de calitate si este sarac in grasimi.
Din pacate, este si “sarac in gust”, cel putin asa cum il mananca majoritatea oamenilor: fiert sau la gratar.
Am vesti bune pentru tine. Am gasit o reteta sanatoasa si delicioasa in cartea lui Dave Ruel, “Anabolic Cooking”.
Poti face “Crispy Chicken Nuggets” la tine acasa, si nu dureaza decat 2-3 minute sa le pregatesti, si inca 15 sa le coci la cuptor. SIMPLU, RAPID si SANATOS!
Avertisment: Aceasta reteta provoaca dependenta:)
- 3 piepturi de pui dezosate, fara piele (cam de 170g fiecare)
- 1 albus de ou, batut usor
- 1/2 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita piper alb
- 1 varf de lingurita de praf de usturoi
- 1/4 cana de migdale macinate
- 1/4 cana de tarate de ovaz
- 1/2 cana (120 ml) de apa
- 1 lingura de seminte de in macinate
1. Pre-incalzeste cuptorul la 200°C. Unge o tava cu putin ulei de masline.
2. Taie pieptul de pui in bucatele nugget, patratele cam de 4 cm.
3. Apoi, amesteca toate ingredientele uscate (sarea, piperul, usturoiul, migdalele macinate, taratele de ovaz si semintele de in macinate), intr-un borcan cu capac. Amesteca-le bine. Asta va fi stratul de deasupra.
4. Amesteca apa si albusul intr-un bol mediu. Inmoaie fiecare nugget in bol. Apoi da-l prin amestecul de la pct 3. Ai grija sa acoperi bine fiecare nugget.
5. Pune bucatile de piept de pui pe tava. Cand ai terminat, pune tava in cuptor si lasa sa se coaca pentru 10-15 minute, pana devine puiul auriu.
(Per Portie – 4 Nuggets)
- Calorii: 148
- Proteina: 22g
- Carbohidrati: 6g
- Grasimi: 4g
Bon Appétit !
Interesanta reteta, o sa incerc Sambata.
Daca imi ies bine am sa revin cu o poza reala
Nu prea are ce sa nu iasa bine. Astept poza:)