"Masa musculara strategica pentru un corp musculos si suplu, fara sa devii sclavul salii sau al bucatariei"
secretele masei musculare

Sparge barierele!

sparge-barierele

Astazi vreau sa iti spun o poveste. O poveste care te va provoca, sau macar iti va arata ce rol important joaca aspectul mental in a iti atinge scopurile.

Dupa ce a terminat al patrulea, imediat sub medalii, in cursa de 1500 de metri a Olimpiadei, atletul britanic Roger Bannister si-a stabilit un nou tel. Un tel ambitios, pe care majoritatea il credeau imposibil.

La acea vreme, nimeni nu alergase o mila in mai putin de 4 minute. NIMENI. De fapt, majoritatea expertilor credeau ca nu fizic posibil. Dar lui Roger nu parea sa ii pese. Scopul lui era sa sparga bariera celor 4 minute, si la o competitie din 1954, la Oxford, chiar asta a facut.

Dupa aceea, mii de atleti au alergat o mila in mai putin de 4 minute. Ceea ce e cel mai interesant este ca recordurile au inceput sa curga aproape imediat dupa ce Roger a reusit performanta.

De ce nu mai reusise nimeni asta pana atunci?

De-a lungul anilor, nimeni nu fusese capabil sa sparga aceasta bariera. Oare nu reusisera pentru ca le lipsea capacitatea de a o face? Nu cred. Nu s-a intamplat nimic magic in 1954 care sa faca fiintele umane mai rapide instant.

Limitarea era 100% MENTALA.

Si a fost nevoie de cineva ca Roger, care nu a dat atentie la ceea ce toti credeau ca e imposibil, ca sa sparga aceasta limita. Si o data depasita, au aparut din ce in ce mai multe recorduri sub 4 minute.

In zilele noastre, nimeni nu credea ca un sprinter desirat de 1,96m ar putea fi un competitor Olimpic (spinterii sunt in mod normal scunzi si indesati). Si totusi, desi nu se potrivea descrierii tipice a unui sprinter, jamaicanul Husain Bolt si-a pus in cap sa devina un Campion Olimpic inca din copilarie.

La jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, Husain Bolt nu numai ca si-a indeplinit visul de a lua aurul Olimpic, dar a facut-o in stil de mare campion, depasind recordurile la cursele de 100 si 200 de metri.

Povesti ca astea ma inspira, pentru ca imi aduc aminte ca orice e posibil. Uneori suntem inconjurati de prea multa negativitate, iar cei din jur ne pun limite pe cat putem sa realizam sau sa fim.

Poate ca esti o persoana care a avut dintotdeauna provocari cu corpul tau, sau poate toata familia ta a avut probleme cu obezitatea. Dar nu trebuie sa fie asta o scuza. Sparge tiparul! Inlatura limitarile – pe care altii au incercat sa ti le impuna, si cel mai important, cele pe care ti le-ai impus singur.

Te provoc!

Uite si un clip care iti arata de ce este in stare fiinta umana. O compilatie de oameni uimitori facand lucruri care par imposibile.

sursa imaginii

"Sharing is caring - da mai departe! "

Comentarii

  1. Bogdan spune:

    Barierele mentale sunt cele mai uşoare de depăşit şi totuşi mulţi spun că cele fizice sunt mai grele.

  2. Maximus spune:

    Trebuie neaparat si un articol despre Lance Armstrong :)

  3. CoOsmyN spune:

    Wow , asta ma face sa imi depasesc limitele , imi da adrenalina mai multa sa depasesc ceea ce nu puteam , Merci pt articol.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* (optional)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CAUTA ARTICOL

Sa socializam !

Calendar evenimente sportive

Arhiva

Suntem FINALISTI !!!

Finalist roblogfest 2012

Allblogs

Bloguri, Bloggeri si Cititori

CC

Powered by Adonis Software
Copyright © 2011 HunkBody.ro. Toate drepturile rezervate.